Cultuur & Evenementen

Heeg is het centrum voor leuke activiteiten

Cultuur & Evenementen

Heeg staat niet alleen bekend om haar watersportactiviteiten, maar heeft ook de hele lente / zomer veel leuke en vermakelijke evenementen. Op Hemelvaartsdag wordt er interactief straattheater Heechspanning gehouden, een lokaal begrip, op deze dag wordt het dorp één groot feest, boordevol straattheater, dans en muziek. Ook het Heechersimmerfestival (zomerfestival) mag je niet missen.

Friesland staat bekend om zijn Friese taal, cultuur, lekkernijen, prachtig natuurgebied, watersport en schaatsen. Verken eeuwenoude steden vol monumenten welke zijn omgeven door prachtige landschappen.

De Sneekweek, die elk jaar in augustus plaatsvindt, is het grootste binnenlands zeilevenement van Europa: de perfecte combinatie van plezier en sportiviteit. Overdag wordt er fanatiek gezeild op het Sneekermeer, daarna is er gezelligheid op het eiland en in de stad.

Skûtsjesilen is een unieke ervaring. In Friesland is Skûtsjesilen (zeilen met historische platbodems) een van de top zeilevenementen voor het toerisme. Elk jaar in juli en augustus zijn er 2 verschillende kampioenschappen (SKS, IFKS), waar deze prachtige Skûtsjes racen voor de beker.

 

De Elfstedentocht is de grootste schaatstocht ter wereld. Meer dan vijftienduizend schaatsers trotseren het ijs, aangemoedigd door honderdduizenden enthousiaste fans. De waterwegen tussen elf steden vormen het 200 kilometer lange parcours van de Elfstedentocht.